Publikationer

Genfortryllet - vejen til mere biodiversitet på din ejendom

Farverige, flaksende dagsommerfugle over blomsterengen. Knaldgrønne firben, der pusler på de solbeskinnede skråninger. En hejre, der dukker frem fra morgendisen. Kvæg og heste, der gumler fredeligt i enge og skovlysninger. Det er nogle af de billeder, vi fremkalder på nethinden, når vi tænker på en rig og mangfoldig natur.

Men i dag er biodiversiteten under pres, og der er blevet længere mellem de fortryllende møder med naturens små og store eksistenser. Det får flere til at spørge, hvad de selv kan gøre for at bidrage til at løse biodiversitetskrisen.

Der findes talrige bøger om, hvordan man kan invitere dyre- og plantearter indenfor i sin have. Men hvad hvis man vil gøre en indsats for artsrigdommen på en lidt større skala? Med denne bog ønsker vi at tage næste skridt og guide dig, der ejer en land-, jagt- eller lystejendom, til at genfortrylle naturen dér, hvor du bor.

Bogen giver konkrete anbefalinger til, hvordan du forbedrer forholdene på din ejendom, uanset om det er med udgangspunkt i en lille naturperle på få hektar, tidligere dyrkningsjord, en skov eller vidtstrakte græsningsarealer. Du vil også møde fem familier, der allerede er godt i gang. De beskriver med egne ord, hvad de har gjort, og hvad det har givet dem – og naturen.